Kapalı kedi tuvaleti nedir?

Evcil hayvanlar arasında en çok beslenen türlerden biri kedilerdir. Kediler, her ne kadar “nankör”olarak anılsa da işin aslı öyle değildir, kaldıkları ortamı temiz tutmaya yardımcı olan, sahipleri ile ilişkileri son derece iyi olan varlıklardır. Ama sahiplerinin de gerekli özeni göstermeleri gerekiyor tabi ki. Yavru bir kedi edindiğinizde ilk yapmanız gereken şey onun için bir tuvalet yeri yapmak olmalıdır.

Hazır olarak satılan kedi tuvaletleri, tercihinize bağlı olarak değişik modellerden satın alabileceğiniz araçlardır. Son zamanlarda en çok tercih edilen tuvalet tiplerinden biri olan kapalı kedi tuvaleti, evin temiz kalmasını sağlamak adına daha uygun bir modeldir.

Kapalı kedi tuvaleti nedir, ne işe yarar?

Kapalı kedi tuvaleti, etrafı ve üstü kapatılmış şekilde tasarlanmış, bir kapısı bulunan kedituvaletleridir. Kediler, tuvalet ihtiyaçlarını gördükten sonra kumla üzerini kapatırlar, haliyle açık tuvaletlerde kumların dışarıya saçılması durumu söz konusu olabilmektedir. Ancak kapalı kedi tuvaleti için böyle bir durum söz konusu olmaktan çıkmaktadır. Bir de kapı önüne konulan paspaslar sayesinde, kedinizin patilerine yapışan kumlar da temizlenir ve böylelikle dışarıya saçılması engellenmiş olur.

Kapalı kedi tuvaleti nasıl kullanılır?

Klasik kedi tuvaletlerinde olduğu gibi ilk zamanlarda kapalı kedi tuvaleti, kedi için ayrılmış bölgelerekurulmalıdır. Kedi alışkanlık edindiğinde sınırlarını biraz daha genişletebilirsiniz. Tuvaleti kullanırken sık kum değiştirmek önemlidir ancak bunun kadar önemli olan bir diğer detay ise tuvaletin kapısının çalışıyor olup olmadığını kontrol etmektir. Üzerinde yaylı bir mekanizma bulunan kapılarda meydana gelebilecek arızalara karşı önlem almak faydalı olacaktır. Sevimli dostunuz tuvalet kapısını açamazsa, yakınlarında bir yerde ihtiyacını görür bu da evin kirlenmesine ve hem kedini hem de ev halkının sağlıklarının riske girmesine neden olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir